Lemoniada arbuzowa-przepis na lemoniadę

Lemoniada arbuzowa

Jak przygotować sezonową lemoniadę arbuzową ? To proste !

Jeśli lubisz letnie, orzeźwiające smaki, ta lemoniada arbuzowa jest zdecydowanie dla Ciebie. Szybki i prosty przepis, a taki smaczny ! Lemoniadę najlepiej przygotować w sezonie kiedy arbuz jest słodki, unikniemy wtedy zbędnego dodatku większej ilości cukru.

Co potrzebujesz do przygotowania lemoniady arbuzowej?

Składniki na 2 porcje:

-woda 300 ml

-cytryna 1/2 sztuki

-arbuz 300 g

-mięta 2 listki

-kostki lodu

-cukier 1 łyżeczka 5g

Wykonanie:

Wodę zagotować razem z cukrem. Następnie pozostawić do wystudzenia. Kiedy woda z cukrem wystygnie dodać sok z cytryny. Z arbuza usunąć pestki i zmiksować. Miąż z arbuza połączyć z lemoniadą cytrynową i gotowe ! 😀

Napój podawać z kostkami lodu i świeżą miętą ! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *