Koktajl ze szpinaku

Koktajl ze szpinaku i jarmużu, czyli przepis na moc antyoksydantów

Koktajl ze szpinaku i jarmużu to totalny hit wśród czwartoklasistów podczas warsztatów edukacyjnych Zielona Kraina. Nie tylko wyśmienicie smakuje, ale dostarcza też mnóstwo witamin i antyoksydantów.

Składniki:

  • garść świeżego jarmużu
  • garść świeżego szpinaku
  • 1/2 pomarańczy
  • połowa banana
  • 1/2 jabłka
  • pół szklanki wody mineralnej

Wykonanie:

Owoce umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki włożyć do wysokiego naczynia, dodać wodę i zmiksować na jednolitą masę. Gotowe !

Jarmuż i szpinak można zamienić też na inne zielone warzywa liściaste takie jak rukola czy roszponka. Jeśli jednak lubisz jarmuż to świetnie bo to jedno ze zdrowszych warzyw, bogatych między innymi w wapń !

Sprawdź, co jeszcze na Cienie czeka! Inne zdrowe przepisy znajdziesz tutaj.  

 

koktajl-ze-szpinaku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *