Jajka z pastą pieczarkową

Jajka z pastą pieczarkową

Wielkanoc już za pasem, aby nie zmarnować w tym roku jedzenia potrzeba nam dobrego planu. Planu tego jakie potrawy przygotujemy, na ile osób i co nam potrzeba do ich wykonania. Aby ładnie i szybko zaplanować ten czas polecam plannery, które wrzuciłam na początku roku. Mi bardzo ułatwiają życie, mam nadzieję, że i Tobie się one spodobają. Dlaczego warto planować ? Przede wszystkim dlatego, żeby nie dojadać po świętach potraw, które jak zwykle przygotowaliśmy w zbyt dużych ilościach.

Składniki

  • 1 ząbek czosnku 5 g
  • 2 jajka kurze całe 100 g
  • jogurt naturalny 100 g
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek 5 ml
  • pieczarki 3 sztuki 60 g
  • koperek świeży

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo w  tym czasie na patelni lekko podsmażyć pieczarki. Jogurt połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekany koprem, solą oraz pieprzem. Do sosu jogurtowego dodać podsmażone wcześniej pieczarki. Ugotowane jajka przekroić na pół, usunąć żółtko, a jego miejsce wypełnić farszem pieczarkowym. Żółtko można dodać do farszu albo wykorzystać do innej potrawy.

Przepis na jajka z pastą pieczarkową pochodzą ze świątecznego e-booka, którego pobrać możecie tutaj. Znajdziecie w tym wpisie nie tylko przepisy na święta, ale też wskazówki jak się nie martwić dietą i zrelaksować w rodzinnym gronie 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *