30 lipca 2018

O mnie

Trochę ważnych faktów

Jestem absolwentką Wrocławskiego Uniwersytetu Medycznego. Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków oraz certyfikowanym Dietetykiem „Przyjazny Insulinoopornym”. W pracy kieruję się racjonalnym podejściem do żywienia oraz spersonalizowanym układaniem planów żywieniowym. Najważniejsze dla mnie są trwałe zmiany nawyków żywieniowych, uświadamiam swoich pacjentów, że aby schudnąć trzeba jeść, dlatego powinniśmy ograniczać puste kalorie, a nie jedzenie.

Współpracuję z osobami zmagającymi się z nadwagą, otyłością, cukrzycą, insulinoopornością, hashimoto oraz innymi chorobami dietozależnymi. Oprócz pracy w gabinecie z indywidualnymi pacjentami, zajmuje się również prowadzeniem szkoleń, wykładów dla szkół, firm oraz grup zorganizowanych.

 

Czym się kieruje przy układaniu planów żywieniowych?

Dla mnie zdrowe odżywianie to nie bezpowrotne wykluczanie z diety przyjemności w postaci słodyczy czy wysokokalorycznych przekąsek. Zdrowe odżywianie to umiejętne łączenie produktów, tak aby dostarczać wszystkich niezbędnych witamin oraz składników mineralnych w zależności od aktualnego zapotrzebowania i stanu zdrowia. Zdrowe odżywianie powinno być przyjemnością, która zapewnia dobre samopoczucie !

Staram się aby każdy jadłospis:

  • opierał się na produktach sezonowych
  • był ekonomiczny
  • nie powodował marnowania produktów
  • opierał się na produktach, które dana osoba lubi
  • nie zawierał nielubianych składników
  • był szybki i smaczny !

 

Chcesz wiedzieć więcej zapraszam do zakładki oferta.